TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Kuchnia indyjska autor: Praca zbiorowa
FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
Produkt w wersji cyfrowej - więcej informacji tutaj

Kuchnia indyjska

Wersja elektroniczna (brak aktualizacji)
Wydawnictwo: Artemis
ISBN: 978-83-7772-074-5
Wydanie: 2011 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
6,40 zł
eKsiążka (Watermark)
EPUB
MOBI

<p><em><strong>Kuchnia indyjska</strong></em> lubuje się w bogactwie swych przypraw. Są one zazwyczaj ostre i tworzą kolorowe mieszanki, nieraz zabarwiając inne składniki. Spośród najpopularniejszych wymienić można choćby imbir, cynamon, kardamon, kolendrę, chili oraz mieszankę zwaną garam masala. Kuchnia indyjska to w dużej mierze bogactwo potraw wegetariańskich. Hindusi z biedniejszych regionów przez wieki musieli sobie radzić bez mięsa, co w pełni im się udawało i nadal udaje. Nie oznacza to jednak zupełnego braku potraw mięsnych w tej kuchni; wprost przeciwnie – są one dość liczną reprezentacją w tej książce, natomiast z przyczyn religijnych nie znajdzie się tutaj dań z wołowiny.</p>

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa ATLAS akceptuje płatności: